Delen , , Google Plus , Pinterest ,

Afdruk

Geplaatst in:

Wijkfestival Brabantpark

Bonte verzameling activiteiten op Wijkfestival Brabantpark


Het is inmiddels een bekend fenomeen aan het worden: het jaarlijkse Wijkfestival Brabantpark. Dit jaar zullen op 14 september 2014 vanaf 14 uur op en rond de Poelewei weer talrijke muziekoptredens, sportactiviteiten en creatieve workshops plaatsvinden. Ook wordt er gezorgd voor hapjes en drankjes. Het is een festival voor en door de wijk, voor alle leeftijden, waar veel tradities samenkomen.

Bekijk de update van activiteiten!

Via het wijkblad zijn vrijwilligers uit de wijk gevonden die zich hebben ingezet om partijen bij elkaar te brengen. Naast organisaties als Surplus Welzijn, deBreedonk, De Nieuwe Veste, de Poelewei en Stichting Worstenbrood zijn er ook tal van wijkbewoners intensief betrokken bij de organisatie. Kim Hendrikx (vrijwilligster) geeft aan: “ Het is  hard werken en veel last minute werk, maar ook dit jaar is de wijk er weer in geslaagd een afwisselend programma neer te zetten.”


Activiteiten
Er zijn kunstzinnige, sportieve en culturele activiteiten voor gezinnen, stellen, alleenstaanden, kinderen en ouderen. Zo zal Marij Maakt samen met kinderen papieren poppen knippen en die met stofjes aankleden. Textielatelier Mols Moois geeft viltworkshops. Wijkatelier Breda-Zuidoost verzorgt kinderactiviteiten. Er is volop muziek, onder andere Fearless zal met acht personen optreden. Ook is er aandacht voor sport en beweging. Schermvereniging Pallas zal demonstraties rolstoelschermen geven, er worden met sportcoaches van Breda Actief voetbaltoernooitjes georganiseerd en Plexus geeft kids-dans-yogales. Ook maatschappelijke instellingen zoals de basisschool en het kinderdagverblijf uit de buurt vindt u terug op dit festival. De aanmeldingen om deel te nemen komen nog steeds binnen en het programma wordt dagelijks aangevuld. Online via facebook.com/bredaoost is de laatste programmering terug te vinden.


Veel bezoekers
De hele dag worden er verschillende hapjes en drankjes aangeboden die in kraampjes te koop zijn. Zo zullen ook op culinair gebied tradities gepresenteerd worden. De afgelopen jaren waren veel buurtbewoners maar ook stadsgenoten uit andere wijken op het festival. Ze hebben nieuwe contacten gelegd met buurtbewoners, genoten van en deelgenomen aan activiteiten onder het genot van een lekker gerechtje en drankje. En ook dit jaar worden weer veel bezoekers verwacht. Iedereen is welkom. Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname.  Met zijn allen maken we er op zondag 14 september op en rondom de Poelewei (Monseigneur de Vetstraat, Breda) een prachtig festival van.

Interesse in deelname aan het festival of wilt u als vrijwilliger een bijdrage leveren? Wilt u meer weten? Neem contact op met Kim Hendrikx via brabantparkfestival2014@gmail.com
 

Een bijdrage kunt u doorgeven via het inschrijfformulier